Dzięki barwnikowi w płynie odmienisz każdy wypiek
Barwnik w płynie jest niezastąpiony podczas dekorowania ciast. Za jego pomocą można łatwo „wyczarować” finezyjne wzory, symetryczne napisy, ale i niepowtarzalne zdobienia – nawet jeżeli nie macie dużego doświadczenia. Ale to, co wyróżnia każdy z nich to fakt, że nadają się nie tylko do barwienia kremów czy śmietany, ale także ciast, opłatków, a nawet lodów czy konfitury. Wystarczy tylko dodać barwnik w kolorze metalicznym do lodów waniliowych, by sprawić, że nawet prosty i mało finezyjny deser stał się wyjątkowy. Do klasycznego biszkoptu warto zaaplikować ten w kolorze fioletu czy czerwieni, następnie przełożyć spód śmietaną z dodatkiem barwnika w kolorze zielonym, by uzyskać wypiek, który zachwyca estetyką, ale i wyjątkowością – aż chce się powiedzieć, że jedynym ograniczeniem jest tylko wyobraźnia. Dzięki temu produktowi ciasto czy inny deser będą nie tylko obłędnie smakować, ale i tak samo wyglądać.
Pomaluj ciasto barwnikiem w płynie
Używając barwnika w płynie, można wykonywać nawet napisy, a więc spersonalizowanie tortu nie będzie problemem. Zatem dzięki niemu przygotujecie tort dedykowany bliskiej osobie czy podarujecie wyjątkowy wypiek z okazji rocznicy ślubu. Jest on tak uniwersalny, że nadaje się nawet do prac z lukrem królewskim, z którym można go dowolnie łączyć. Ale sprawdzi się też do wykonywania aplikacji wodno-rozpuszczalnych. Musimy również wspomnieć, że szybko odparowuje, co oczywiście jest kolejną zaletą. Dzięki dużej koncentracji każdy barwnik w płynie jest wydajny, a więc wystarczy na długo.