Kiedy przygotowuje się tort, najtrudniejszym etapem wydaje się przekrawanie biszkopta. Pomimo chęci i starania nieraz to się nie udaje. Ale tak już nie musi być, bo rozwiązanie tego problemu jest banalnie proste, wszak wystarczy tylko wykorzystać noże cukiernicze z naszej oferty. Zapewniają precyzję pracy i już nie musicie obawiać się, że nie uda Wam się przekroić biszkopta na kilka warstw. Specjalnie zaprojektowany nóż sprawia, że ta praca będzie prosta i szybka. Takie akcesorium sprawdzi się nawet dla profesjonalnych cukierników. Precyzja wykonania, maksymalna jakość i ergonomia to cechy, którymi można określić noże. Warto zauważyć, że posiadają one stosunkowo szerokie ostrze, dzięki temu nakładanie nawet wysokiego ciasta z kremem jest szybkie i banalnie proste. Do wypieków z twardym spodem, choćby tym z mąki migdałowej i prażonych orzechów laskowych, lepiej użyć noży cukierniczych z ostrzami wyposażonymi w ząbki lub szpatułek cukierniczych.
Szpatułki i noże cukiernicze – idealne do nakładania kremu
Szpatułki i noże cukiernicze doskonale sprawdzą się do nakładania kremu. Można nimi także rozprowadzać polewę czy smarować kremem brzegi ciasta, by następnie udekorować je kokosem czy czekoladą. Ale to nie koniec możliwości, bo noży można używać także do wykrawania wypieku z blachy. Z kolei szpatułki można wykorzystać do dekorowania. W tym przypadku rekomendujemy nie tylko gładkie modele, ale i te z ząbkami, które pozwalają na stworzenie szybko i łatwo ciekawych wzorów. Dobrym wyborem jest także wykorzystanie szpatułek i noży cukierniczych do wyrównywania ciasta czy nawet owocowej konfitury.
Niby niepozorne, a jakże ważne
Czasami małe rzeczy mają duże znaczenie. W tę zasadę wpisują się
szpatułki i noże cukiernicze, które sprawdzą się przy nakładaniu kremu, krojeniu ciasta czy przekrywania biszkoptu – to wiadomo, ale możecie wykorzystać je też do nakładania ciasta. Efekt jest jeden – ułatwiają pracę. Wreszcie nałożenie kremu z bitej śmietany będzie nie tylko łatwe, szybkie, ale i przyjemne, a efekt finalny będzie zachwycający. Oczywiście musimy też wspomnieć, że koniec z problematycznym porcjowaniem deseru Pavlowa, który nie ma się co oszukiwać jest trudny do krojenia i podczas prób często kończy się uszkodzeniem całego wypieku. Ale tak już nie będzie. I tutaj wystarczą tylko odpowiednie akcesoria cukiernicze. Co ważne, polecamy je nie tylko dla zawodowych cukierników, ale i domowych profesjonalistów czy nawet dopiero co uczących się pieczenia i wykonywania deserów. Niska cena i wysoka jakości w przypadku szpatułek i noży cukierniczych idą w parze.
Malujemy, zdobimy, a także kroimy dzięki szpatułkom i nożom cukierniczym
Dekorowanie ciast czy ciasteczek nie będzie już trudne. Ale wcale nie musicie spoczywać na laurach i korzystać tylko z klasycznych szpatułek i noży cukierniczych. W końcu możecie sprawić, iż każdy Wasz wypiek będzie zachwycał i to w każdym centymetrze. Można wręcz sprawić, że stanie się małym dziełem sztuki. Pewnie zastanawiacie się, jak to zrobić? To bardzo proste i tutaj znowu sprawdzą się noże cukiernicze. Możecie wybrać model typu skalpel, którym finezyjnie nałożycie lukier czy wykonacie napisy bądź nawet rysunki. Skalpelem wykonacie też wzory na bułkach czy sprawicie, iż Wasze bagietki będą prezentować się niczym te paryskie. A jeżeli chcecie udekorować tort masą cukrową, to koniecznie powinniście użyć szpatułek kątowych. Dzięki nim efekt finalny będzie więcej niż świetny. Takie akcesoria jak szpatułki i noże cukiernicze pozwalają wznieść się na wyżyny dekoracyjnego kunsztu, ale też ułatwią nakładanie wypieków czy przygotowanie monodeserów. Wszystkie modele, jakie znajdziecie w naszej ofercie spełnią Wasze oczekiwania. Cechuje je jakość, ale też fakt, że łatwo się ich używa, a przy tym problemem nie jest nawet utrzymanie ich w czystości.