ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE

Tel.: 533-102-120

Strona główna » Akcesoria cukiernicze i do pieczenia » Czekolada do pieczenia
01
0

Czekolada do pieczenia

Czekolada do pieczenia- znajdziesz tu czekoladę do pieczenia w różnych postaciach. Łezki, groszki, pastylki które użyjesz do rozpuszczania i malowania czekoladą. Dodaj do ciasta, babeczek lub ciastek i zrób pieguski albo babeczki z czekoladą. Dobrej jakości czekolada cukiernicza! Czekolada do pieczenia znakomicie sprawdzi się w muffinkach które zniknął z talerza w oka mgnieniu. Sprawdź i przekonaj się sam.
 
Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Producent
Tylko nowości
Tylko promocje

Każdy wypiek staje się pyszny dzięki czekoladzie do pieczenia


Pieczenie ciast czekoladowych, a także biało-ciemnego brownie czy z dodatkiem kremu z czekolady nie musi być trudne, wszak nie trzeba się już obawiać, że czekolada się spali bądź też zrobi się z niej skorupka i przez to wypiek nie będzie nadawał się do jedzenia. Wystarczy tylko wybrać czekoladą do pieczenia, której skład jest bardzo dobry i tylko taką znajdziesz w naszym sklepie. Dzięki dużej ilości kakao produkt smakuje wyjątkowo i uczyni każdy wypiek jeszcze pyszniejszym.  Czekolada do pieczenia nadaje się do rozpuszczania z dodatkiem utwardzanego tłuszczu czy masła, ale też może być rozpuszczona w kąpieli wodnej. Ba! Można ją również rozpuścić w kuchence mikrofalowej. Dzięki różnej formie, choćby kropelek, można ją bezpośrednio dodawać do wypieków i to zarówno ciast jogurtowych, parzonych, jak i ugniatanych. Wygoda forma jest więc kolejną zaletą.
 

Smak i konsystencja czekolady do pieczenia Cię zaskoczy


Czekolada do pieczenia w swoim składzie nie ma GMO. Dzięki odpowiednim składnikom, czy ich właściwym proporcjom – choćby  cukru w stosunku do masła kakaowego, a  także dużej ilości prawdziwego kakao smakują obłędnie, ale i ułatwiają wykonywanie deserów czy kremów. Dodanie ich do babki sprawi, że ten zwykły wypiek stanie się zdecydowanie smaczniejszy, ale i zyska pod względem estetyki. Z kropelkami można też łatwo i szybko przygotować ciastka typu pieguski czy  wykonać krem do tortu, wszak wystarczy tylko do ubitej śmietany dodać rozpuszczoną czekoladę do pieczenia. Te słodkie produkty dostępne są w wielu wariantach smakowych, począwszy od czekolady gorzkiej, przez mleczną, aż po białą. Te ostatnie idealne będą do "whitenie", czyli brownie właśnie z dodatkiem białej czekolady. Można także wybrać bardziej aromatyzowane, dzięki którym wypiek czy krem zyska dodatkowy aromat. Zatem niezależnie czy jesteś profesjonalnym cukiernikiem, czy dopiero uczysz się zawodu bądź też jesteś amatorem, który ceni dobre ciasta i lubi sprawiać przyjemność bliskim, pamiętaj, aby wybierać tylko najlepsze czekolady do pieczenia.
Copyright © Elhandel.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone / Realizacja: Cyber-SHOP.dev